Monday, 4 November 2013

[Percep-tion] pres.'Das letzte abendmahl' ,Toren, Amsterdam 9 .nov.2013


Dance ontmoet Urban art in Toren
Berlijns cultureel/Muziek  evenement Das Letzte Abendmahl  naar Amsterdam

Toren, zoals het voormalig hoofdkantoor van Shell in Amsterdam nu door het leven gaat, verwelkomt op zaterdag 9 november een keur aan internationaal opererende kunstenaars en muzikanten. Dan vindt de eerste Nederlandse editie plaats van [Percep – Tion] Presenteert: Das Letzte Abendmahl. Eerder organiseerde [Percep-tion] vergelijkbare evenementen op verschillende locaties in Berlijn.
Das Letzte Abendmahl  is een concept van kunstenaar, producer en dj Alexander Koning die woont en werkt vanuit Berlijn, maar oorspronkelijk uit Nederland komt.  De in Haarlem wonende Mike ravelli is mede-organisator.  Op het evenement komen verschillende artistieke disciplines samen zoals streetart, muziek en theater.

Alexander Koning:  ,,Ik ben al lang werkzaam als dj en producer, maar ook als kunstenaar. In het verleden was het eigenlijk heel gewoon dat deze disciplines samen kwamen, maar dat zie je nu veel minder. Met [Percep-tion] wil ik daar verandering in aanbrengen.’’

Internationale topartiesten
Met Rampue en Douglas Greed heeft Das Letzte Abendmahl twee belangrijke internationaal opererende dj’s geboekt. Douglas Greed is een muzikant met een brede smaak. Tot 2005 maakte hij vooral drum and bass, maar sinds die tijd richt hij zich op techno en tech-house. Veel van zijn werk brengt de Berlijner uit op Freude am Tanzen, maar ook techno bolwerken B-Pitch en Cocoon brachten zijn werk uit. 
Rampue klinkt als de stad waar hij vandaan komt, Berlijn. Zijn muziek is gelaagd, bestaat uit een mix van elektronica en akoestisch geluid en is complex. Eind 2012 bracht hij de plaat Sonne, Park und Stern uit via het Hamburgse label Audiolith. Dit werd een grote hit.  
Met Alexander Koning, Mike Ravelli, Miss Melera en M.E.N.U. kent Das Letzte Abendmahl ook een sterke Nederlandse bezetting. In de tweede zaal draaien CloudRiders, Sjef Rolet en Beat  Unique funk, hiphop, soul en disco. Daarnaast treden Umoja en Esteble + BeatuniQue live op. 

Straatcultuur 
Das Letzte Abendmahl  draait om straatcultuur en muziek. Edo Rath is één van de artiesten die tijdens het evenement zijn werk toont. De schilderkunst van Rath kenmerkt zich door strakke lijnen en zachte vormen in sprekende kleuren. Sinds het midden van de jaren tachtig wordt hij geïnspireerd door graffiti. Ook streetart en designer toys komen veelvuldig terug in zijn werk. Het werk van Rath stemt vrolijk, opgewekt en is uitnodigend met veelal symmetrische vormen en herhalende figuren. Zijn materiaalkeuze is simpel maar doeltreffend, acrylverf, stiften en spuitbussen geven het voor hem gewenste resultaat.
De overige artiesten op Das Letzte Abendmahl  zijn: StreetuniQue, Edo Rath, Luke & Lies, Pytr Baum & Mrtn van der Horst, Cut Paste Art, Nachtkristal, Lost Angelz, Funky Shrunky, Hautecore en Jan Willem Groen. Zij laten tijdens het feest hun werk zien. Daarnaast geven zij live performances en zal een deel van hen ter plekke schilderijen maken.

Toren(Overhoeks)
Toren is begin dit jaar gekocht door danceorganisatie ID&T, bekend van onder meer Sensation en Mysteryland. In de komende twee jaar heeft Nachtlab, een aan ID&T gelieerde stichting die als doel heeft het uitgaansleven van nieuwe impulsen te voorzien, het gebouw in beheer. Op de onderste vier verdiepingen hebben zij hier horeca, studioruimten voor muzikanten en kantoorruimte gerealiseerd. Hier vinden vanaf nu feesten en andere culturele evenementen plaats. In de zomer van 2015 gaat ID&T het pand verbouwen. Zij vestigen hier dan hun hoofdkantoor en realiseren er twee clubs, een restaurant en een uitgebreid health- en sportcenter.  

Wilt u meer info:
Alexander Koning
0031653799416


opsomming:Tickets 12,00
After tickets from 05.00 - 6 Euro (if still available at the door)

doors open 22.00 - 08.00

Toren, Overhoeksplein, 1031KS Amsterdam, Netherlands

No comments:

Post a comment